Magyar Kézműves Közösségi Portál

Kézműves alkotók, művészetkedvelők és kreatív hobbysok találkozóhelye

Sokan, sokféle technikával készítenk gyöngy ékszereket sőt állatokat is.
Te mióta csinálod? Kitől tanultad és milyen fogásokat alkalmazol?
Mutasd meg legkedvesebb munkáidat nekünk, vagy oszd meg a többiekkel a technikát!

Két saját munkámmal nyitom a sort, és egy gyöngyminta tervező programmal.

Ossza meg

Mellékletek:

Válaszoljon erre

Válasz erre a beszélgetésre

Gyöngymintatervező programhoz java is kell, csatolom
Mellékletek:

Válaszoljon erre

Nagyon sokáig csak csodáltam a gyöngyékszereket. A kislányom óvónője ajánlott egy újonnan nyílott üzletet, ahonnan sosem tudok üres kézzel kijönni. Könyvekből lestem el a technikákat. Sajnos nem sok időm van "alkotni", de ha bekattanok, addig fűzök, amíg valami nekem tetsző születik belőle.

Válaszoljon erre

Mikor láthatjuk a sok szép gyöngymunkádat? :)

hamzaigabi said:
Nagyon sokáig csak csodáltam a gyöngyékszereket. A kislányom óvónője ajánlott egy újonnan nyílott üzletet, ahonnan sosem tudok üres kézzel kijönni. Könyvekből lestem el a technikákat. Sajnos nem sok időm van "alkotni", de ha bekattanok, addig fűzök, amíg valami nekem tetsző születik belőle.

Válaszoljon erre

A minap találtam egy oldalt, ahol nagyon sok gyöngyfűzési technika és kép van, csak az a baj, hogy nem magyar nyelvű...
http://www.flotdeparis.com/5.aspx?sr=130
Ha tudsz feltölteni fileban fűzési technikákat, annak biztos sokan örülnének.

Válaszoljon erre

Szia!
Pár évvel ezelőtt láttam sógornőmet nyakláncot készíteni. Nagyon megtetszett, így vettem néhány gyöngyfűző könyvet és én is nekiláttam. Később a netről is szedtem le mintákat, és van jó pár saját mintám is. Az elején damillal dolgoztam, ma már csak cérnát használok. A gondom az, hogy a cérna, amit legutóbb kaptam Magyarországról, kellően vékony, de a gyöngy néha elvágja. Korábban még egyetlen nyakláncom sem esett szét, de ezzel a cérnával már előfordult. Szeretnék tanácsot kérni, milyen cétnát vásároljak, és hol lehet kapni? Novemberben megyek Egerbe és Budapestre, ha van ötleted, kérlek, segíts!
Üdv,
Ibolya

Válaszoljon erre

Szia!
Én is gyöngyözök néha. Először cérnával, majd damillal, de van egy ún. sodronyszál is. Az nekem annyira nem jön be, de mindegy...
Tehát hol lehet beszerezni ilyen szálakat?
A Gyöngyház nevű üzletben. A Blaha L. tértől nem messze, a Rákóczi úton van. Sajnos nem tudom hányas szám. MAjd utána nézek. Egy nagy üvegajtó mögött kell bemenni.

Szőcs Ibolya said:
Szia!
Pár évvel ezelőtt láttam sógornőmet nyakláncot készíteni. Nagyon megtetszett, így vettem néhány gyöngyfűző könyvet és én is nekiláttam. Később a netről is szedtem le mintákat, és van jó pár saját mintám is. Az elején damillal dolgoztam, ma már csak cérnát használok. A gondom az, hogy a cérna, amit legutóbb kaptam Magyarországról, kellően vékony, de a gyöngy néha elvágja. Korábban még egyetlen nyakláncom sem esett szét, de ezzel a cérnával már előfordult. Szeretnék tanácsot kérni, milyen cétnát vásároljak, és hol lehet kapni? Novemberben megyek Egerbe és Budapestre, ha van ötleted, kérlek, segíts!
Üdv,
Ibolya

Válaszoljon erre

Gyöngyösök!
Ha tudtok, töltsetek fel nyugodtan fűzésmintákat! (Upload Files a szövegbox alatt- az oldalt még nem fordítottam le 100%osan, ezért sajnos még kétnyelvű. Remélem senkit nem zavar nagyon)

Válaszoljon erre

Köszi a gyors választ! Meg fogom keresni.
Jó éjt!

Válaszoljon erre

http://www.gyongyhaz.hu/

Gyöngyház.hu Kft

Cím:

1088 Budapest, Rákóczi út 41.

Nyitvatartás:

Hétfőtől-péntekig 10-10-óráig,

Csütörtökön 10-19-óráig,

Szombaton 10-13-óráig

Telefon:+36-1-413 7405
Fax:+36-1-343 3205

Válaszoljon erre

Sziasztok!
Most kaptam meghívót erre a portálra, így hát még itt is új vagyok.
Én is próbálkozom a gyöngyözéssel, de sajnos még nagyokat nem sikerült alkotnom. Nagyon jó lenne, ha itt Szigethalmon lenne egy szakkör-féleség, ahová el lehetne járni egy kicsit fűzögetni és tapasztalatokat szerezni.
Bár lehet, hogy ezen a portálon is sikerül mintákat cserélni és fogásokat megtanulni, esetleg olyan ismerőst találni, akitől személyesen is tanácsokat kérni és kapni.
Üdv mindenkinek: Szonja

Válaszoljon erre

Kovács Szonja said:
Sziasztok!
Most kaptam meghívót erre a portálra, így hát még itt is új vagyok.
Én is próbálkozom a gyöngyözéssel, de sajnos még nagyokat nem sikerült alkotnom. Nagyon jó lenne, ha itt Szigethalmon lenne egy szakkör-féleség, ahová el lehetne járni egy kicsit fűzögetni és tapasztalatokat szerezni.
Bár lehet, hogy ezen a portálon is sikerül mintákat cserélni és fogásokat megtanulni, esetleg olyan ismerőst találni, akitől személyesen is tanácsokat kérni és kapni.
Üdv mindenkinek: Szonja

Válaszoljon erre

A Teszveszen vettem néhány idegen nyelvű gyöngyös e-bookot. Jók az ábrák, fotók, ezért nem fontos a nyelvismeret. Remélem, sokak számára hasznos lesz.
Mellékletek:

Válaszoljon erre

Válaszoljon erre

RSS

Rólunk

Dukay Barbara Dukay Barbara Létrehozta ezt a közösségi hálózatot a Ning -on.

Zene

Betöltés...

Blogbejegyzések

Bálint Ferenc

Magasabb készültség

Bálint Ferenc hozzászólása; dátum: December 25, 2009; idő: 4:39pm

Kovács Szonja

Kellemes ünnepeket!

Kovács Szonja hozzászólása; dátum: December 23, 2009; idő: 1:31am

Szabó Szilvi

Karácsonyi Üdvözlő

Szabó Szilvi által bejegyzett a December 22, 2009n 9:23am-kor- 1 megjegyzés

Rendezvények

© 2009   Létrehozta a Ningen: Dukay Barbara   Hozza létre saját közösségi hálózatát

Profilkártyák  |  Jelentse észrevételét  |  Adatvédelem  |  Használati feltételek

Bejelentkezés a csevegéshez