Magyar Kézműves Közösségi Portál
Kézműves alkotók, művészetkedvelők és kreatív hobbysok találkozóhelye
Sajnáljuk, de erre a beszélgetésre a további válaszadás épp most lett lezárva.
Címkék:
Néhány hírlevélre feliratkoztam és most egy számomra/számunkra hasznos levelet kaptam az adózással kapcsoltaban. Ez nem "adószámos magánszemély"- téma, hanem Alkotó tevékenységet folytatók jogdíjja
A jogdíjról a mellékletben lehet többet megtudni.
Sziasztok!
Elmentem én is az Apehba, és nekem is adtak minden további nélkül adószámot. Viszont felhívták a figyelmemet arra, hogy nem árusíthatom a termékeimet(pl. vásárban), mert az kereskedelmi tevékenység, és ez nem fér bele. Közölték velem azt is, hogy ők nem kérnek tőlem semmi igazolást, de ellenőrzés esetén nekem rendelkeznem kell diplomával, ha művészeti tevékenységet folytatok. Egy fazekas ismerősöm szerint az is elég, ha népi iparművész valaki. Most van adószámom, de mégsem árusíthatok. Akkor hogy lesz pénzem, és nekik miből fizetek adót? Kinek jó ez?
Sziasztok!
Elmentem én is az Apehba, és nekem is adtak minden további nélkül adószámot. Viszont felhívták a figyelmemet arra, hogy nem árusíthatom a termékeimet(pl. vásárban), mert az kereskedelmi tevékenység, és ez nem fér bele. Közölték velem azt is, hogy ők nem kérnek tőlem semmi igazolást, de ellenőrzés esetén nekem rendelkeznem kell diplomával, ha művészeti tevékenységet folytatok. Egy fazekas ismerősöm szerint az is elég, ha népi iparművész valaki. Most van adószámom, de mégsem árusíthatok. Akkor hogy lesz pénzem, és nekik miből fizetek adót? Kinek jó ez?
Üdvözöljük a
Magyar Kézműves Közösségi Portálon
Bálint Ferenc hozzászólása; dátum: December 25, 2009; idő: 4:39pm
Kovács Szonja hozzászólása; dátum: December 23, 2009; idő: 1:31am
Szabó Szilvi által bejegyzett a December 22, 2009n 9:23am-kor- 1 megjegyzés
kezdés November 10, 2009 6pm; meddig tart: Január 4, 2010 7pm – Fejér Megyei Művelődési Központ
© 2009 Létrehozta a Ningen: Dukay Barbara Hozza létre saját közösségi hálózatát
Profilkártyák | Jelentse észrevételét | Adatvédelem | Használati feltételek